Toplu Yemek ve Restoranlar. H&W CERT
COVID19’da Gıda Sektöründe Reform Sosyal ve İş Ortamı
İsviçre Onaylı H&W CERT’in yenilikçi çerçevesi, her restoran veya yemek tesisinde doğrudan Katılımcıların ve Yemek Yiyenlerin güvenliği ile ilgilenen Gıda İşletmecisi veya H&W Yöneticisi olarak adlandırılan yeni bir Sorumlu atar.
COVID19’da Gıda Sektöründe Reform Sosyal ve İş Ortamı
İsviçre Onaylı H&W CERT’in yenilikçi çerçevesi, her restoran veya yemek tesisinde doğrudan Katılımcıların ve Yemek Yiyenlerin güvenliği ile ilgilenen Gıda İşletmecisi veya H&W Yöneticisi olarak adlandırılan yeni bir Sorumlu atar.
Yiyecek içecek ve restoran alanının günlük işleyişine kalıcı olarak yeni bir tür faaliyet dahil edilecektir.
Bu, operasyonel maliyetlerin artması anlamına gelebilir, ancak aynı zamanda Katılımcıların ve Dinleyicilerin emniyet ve güvenlik hissini önemli ölçüde artıracaktır.
Maliyet artışı daha ziyade aşağıdaki faktörlerle ilgilidir:
- Geleneksel dezenfeksiyona ek olarak Sıhhi Dezenfeksiyon.
- Çalışanlar, personel, katılımcılar ve yemek yiyenler için kişisel koruyucu ekipman kullanımı.
- 80’i aşmayan bir maksimum kapasitenin garanti edilmesi. Katılımcıların ve Dinleyicilerin maksimum kapasitesi yerel Makamlar tarafından da tanımlanabilir.
- Tesislere ve özel İnsan kaynakları istihdamının yanı sıra Eğitime de yatırım yapılmalıdır.
İsviçre Onayı “H&W” Yeterlilik Kriterleri Uygunluk Değerlendirmesi Şemasının kapsamı, aşağıdaki hususlar bağlamında Katılımcıların ve Dinleyicilerin güvenliğinin istenen düzeyde sağlanmasını temin etmektir:
- Tehlike Kritik Kontrol Noktası ilkeleri veya gereklilikleri
- Bulaşıcı hastalıkların farkındalığı ve önlenmesine ilişkin Beyaz Süreç
Yukarıdakiler, genel terim altında tanımlanan Katılımcılarına ve Dinleyicilerine hizmet sunan herhangi bir “İkram İşletmesi” ile ilgilidir: “H&W SERTİFİKASYONU”.
“H&W” Çerçevesine göre sertifikalandırılan “İşletmeler”, SWISS APPROVAL INTERNATIONAL INSPECTION AND CERTIFICATION BODY’nin ilgili veri tabanına kaydedilir ve ilgili uygunluk sertifikasının tanımlanması ve geçerliliğinin doğrulanması için benzersiz bir kod kazanır.
“İkram Hizmetleri Kuruluşu”, “H&W” yeterlilik ve belgelendirme kriterleri perspektifinde, tıbbi hizmetlerle ilgili sorumluluklar üstlenmez ve herhangi bir tıbbi bakım sağlayıcısının rolünü sübvanse etmez, ancak tüm Katılımcılar, Yemek Yiyenler ve Personel için sağlık ve güvenlik önlemlerinin etkili bir şekilde uygulanmasını sağlamayı amaçlamaktadır.
“Sertifikasyon Kuruluşu”, denetim sırasında yalnızca yetkili ulusal veya uluslararası makamların talimatlarına uygun olarak ihtiyati tedbirlerle ilgili gerekliliklere uygunluğu araştırıp değerlendirdiğinden, bulaşıcı hastalıkların sertifikalı şirket personeline ve müşterilerine bulaşması konusunda kesinlikle hiçbir sorumluluğu yoktur.